Open
 • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
 • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Д-р Елвис Алексовски

Д-р Елвис Алексовски

Специјалист по Анестезија, реанимација и интензивно лекување
 • :
  Врвен специјалист по Анестезија, реанимација, интензивно лекување
 • :
  Голем број на интервенции од областа на Анестезиологијата

Профил

Д-р Елвис Алексовски е раководител на одделот по анестезија, реанимација и интензивно лекување. Има долгогодишно искуство во овие области а тоа го докажува и неговото искуство во повеќе клиники во нашата држава и соседството со извршени голем број на општи, регионални и сложени анестезии.

Достапни здравствени услуги

 • Локални анестезии ( или анестезии преку кои се обезболува локалното место на хирушката интервенција со апликација на локален анестетик )
 • Периферни блок анестезии
 • Регионални анестезии. Овој тип на анестезии подразбира два вида и тоа – медуларна ( епидурална или спинална ) и периферна анестезија.
  Медуларната подразбира апликација на анестетик во соодветен простор: спиналната во субарахноидален текален простор и епидуралната во епидурален простор со што се постигнува регионална анестезираност на регион од телото.
 • Амбулантни анестезии ( или аналого седација ) поточно примена на техника на дијагностички процедури спроведени во анестезија ( аналого седација ) кај возрасни и кај деца.
 • Општи ОЕТА анестезии ( или ендотрахеални анестезии ) Анестезии кои предизвикуваат состојба споредлива со длабок сон, обезболеност, мускулна релаксираност попратена со стабилност на виталните параметри.
 • Комбинирани анестезии ( или сложени анестезии )

Поле на посебен интерес

Аналгоседација на пациенти при дијагностички процедури
Епидурални катетери; Регионална анестезија; Венски портови
Комбинирани сложени анестезии

2018 - Во тек

Специјалист по Анестезија, реанимација и интензивно лекување во Општа болница Еуроиталиа, Скопје

2012 - 2018

ПЗУ Специјална болница „Филип Втори“ - Скопје

2010 - 2012

Раководител на отсек за Неонатална Анестезија во Детска хирургија при КАРИЛ, Скопје

2009 - 2010

Раководител на отсек во Централна интензивна нега при КАРИЛ, Скопје

2007

Раководител на отсек за амбулантна анестезија и третман на болка при КАРИЛ, Скопје

2001

Вработување на Универзитетска Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување, Скопје

1996 - 2001

Доктор на медицина - матичен лекар во ПЗУ „Нина медикал“ ,Скопје

2017

СТРУЧЕН ПРЕСТОЈ ВО BAD NEUHEM CLINIC, ГЕРМАНИЈА

2016

Учество на 15-ти Параолимписките игри во Рио - Бразил како сертифициран официјален доктор на Параолимписката репрезентација на Р.Македонија

2016

Ст.симпозиум - Неуромедика - Кортикални малформации, Мозочно хернирање во трансвезален венски синус, Остеосарком како втор тумор кај рередитарен ретинобластом

2014

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА ПО ДЕТСКА АНЕСТЕЗИЈА, БЕЛГРАД, Р.СРБИЈА

2014

ПЕТТИ (5) КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКИТЕ АНЕСТЕЗИОЛОЗИ СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

2011

ИЗБОР ЗА АСИСТЕНТ НА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ - СКОПЈЕ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ПО ПРЕДМЕТОТ АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА СО РЕАНИМАЦИЈА

2011

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ШКОЛА ЗА ДЕТСКА АНЕСТЕЗИЈА“ , УНИВЕРЗИТЕТ БЕЛГРАД - МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ - УНИВЕРЗИТЕТСКА ДЕТСКА КЛИНИКА БЕЛГРАД - Р. СРБИЈА

2010

ПОСТДИПЛОМСКА НАСТАВА НА КАТЕДРАТА ПО АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА И РЕАНИМАЦИЈА НА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, СКОПЈЕ

2006

ПОЛОЖЕН СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ИСПИТ ПО СПЕЦИЈАЛНОСТА АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА СО РЕАНИМАЦИЈА И ДОБИЕНО ЗВАЊЕ - СПЕЦИЈАЛИСТ ПО АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА

1995

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, СКОПЈЕ

Закажете преглед

Hi, How Can We Help You?