Open
  • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
  • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Дома

Квалитет и сигурност

Нашата болница користи најсофистицирана технологија и вработува тим на вистински експерти.
.

Враќање на довербата

Можеме да научиме да ја обновиме и да ја одржиме довербата преку нејзините природни отчукувања и протоци.

Квалитетно здравство достапно за сите!

13

оддели

80

болнички легла

20000

м2 површина за здравствена заштита

Нудиме експертиза од врвни доктори

Контактирајте не’ и закажете термин кај нашите искусни доктори чија помош ви треба! Посетете не’ во закажаното време.

Радиологија

Доколку имате потреба од радидијагностичко снимање, Еуроиталиа Општа болница поседува комплетно опремен Радиодијагностички центар со современа апаратура.

Микробиологија

Во лабораторија за микробиологија при Еуроиталиа Општа болница се врши тестирање на примероци од пациенти, здравствени работници и нежива средина.

Биохемија

Биохемиската лабораторија при Еуроиталиа Општа болница нуди широк спектар на рутински и специфични лабораториски услуги за испитување крв, урина и други телесни течности.

Интерна медицина

Во нашата болница се извршуваат специјалистичко – консултативни прегледи и болничко лечење од страна на тим којшто го сочинуваат врвни интернисти со долгогодишно искуство и репутација.

Ортопедија и трауматологија

Ортопедијата и трауматологијата како медицински гранки во хирургијата кои се занимаваат со откривање, дијагностицирање и лекување на проблемите на мускулно-скелетниот систем се од исклучителна важност во рамките на нашата болница.

Општа и абдоминална хирургија

Општа хирургија претставува носечки оддел во Еуроиталиа Општа болница!

Анестезија и интензивна нега

Одделот за Анестезија, реанимација и интензивна нега е интегрален и витален дел за сите оддели во нашата болница! Опремен е со најсовремена медицинска апаратура и тим од високостучен и искусен персонал.

Оперативен блок сали

Еуроиталиа располага со две оперативни сали во кои се изведуваат хируршки интервенции од општа и абдоминална хирургија, трауматологија и ортопедија, следејќи ги најновите трендови на побезболни оперативни зафати.

Стоматологија

Одделот за Стоматологија располага со одлични услови и најсовремена технологија кои заедно даваат брза, ефикасна и професионална услуга од европски квалитет.

Спинална хирургија

Неврохирургија е хируршка дисциплина фокусирана на оние болести на централниот, периферниот нервен систем и ‘рбетниот мозок кои можат да се излечат преку механичка интервенција.

Васкуларна хирургија

Васкуларната хирургија претставува посебна област од хирургијата која ги третира васкуларните заболувања односно хируршките болести на крвните садови, артериите и вените.

Болничка аптека

Фармацевтите во Еуроиталиа Општа болница – во соработка со другите здравствени работници се грижат за соодветна набавка и соодветно чување на лековите и нивна дистрибуција.

Наскоро во нашата болница!

За Еуроиталиа Општа болница добробитот на клиентите е на прво место – па затоа напорно работиме да зачекориме во сите сфери на здравствениот систем. Како здравствена установа која е во постојан раст и развој, имаме за цел да ги отвориме нашите врати и кон други бранши од медицината, да зачекориме во сите сфери на здравствениот систем според европски критериуми за да понудиме целосна здравствена заштита достапна на едно место.

Оддели кои наскоро се отвораат

  • Интервентна кардиологија
  • Урологија
  • Офталмологија
  • ОРЛ
  • Физикална медицина
MPE_2878

315

Задоволни пациенти во 2018

Месец посветен на женското здравје

Со редовна контрола до сигурно здравје

За месец Јули, Август и Септември ви нудиме попуст на следните услуги:

  • Ехосонографија на тироидеа
  • Дводимензионална ехокардиографија
  • Ехосонографија на абдомен

ИЛИ ЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ: +389 (0)2 5110 115

Пациенти

Нашите задоволни пациенти се нашата мотивација да бидеме најдобри!

Вести и новости

Прочитајте ги нашите последни новости и бидете секогаш во тек со нашите случувања.

Hi, How Can We Help You?