Open
 • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
 • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Д-р Еди Стерјо

Д-р Еди Стерјо

Специјалист по Општа хирургијa
 • :
  Повеќе од 1000 васкуларни прегледи со доплер сонографија
 • :
  Преку 50 реконструкции на артерии на периферниот артериски систем
 • :
  Повеќе од 80 оперативни третмани на бенигни и малигни тумори на дојки

Профил

Едуциран и високо специјализиран од областа на Општа и Васкуларна хирургија со долгогодишен работен ангажман во реномирани клиники на ниво на Р.Македонија како и усовршување во странство од областа на Васкуларната хирургија. Вооедно е единствениоит сертифициран од Медицински Универзитет Грац-Австрија за третман на хронични рани на ниво на Р.Македонија.

Достапни здравствени услуги

 • Преврски на акутни и хронични рани
 • Хируршки обработки на големи и мали рани
 • Оперативен третман на враснат нокт
 • Оперативен третман на липом
 • Оперативен третман на атером
 • Склерозации на површните рани на долните екстремитети
 • Третман на хронични рани со примена на ВАКУУМ метода
 • Примена на озон терапија на хроничните рани
 • Третман на гангрена
 • Амбулантски интервенции – сутура на рана

Општа хирургија:

 • Оперативен третман на бенигни тумори на дојка – Тумеректомија
 • Оперативен треман на малигни тумори на дојка – Мастектомија
 • Оперативни интервенции на туморозна формација – големи липоми
 • Ампутации на екстремитети/натколена/потколена ампутација екстремитет
 • Ампутации на стапало – Шопард
 • Оперативен третман на ингвинална кила
 • Оперативен третман на феморална кила
 • Оперативен третман на умбиликална кила
 • Оперативен третман на вентрална кила
 • Оперативен третман на калкулоза на жолчно ќесе
 • Оперативен третман на воспаление на слепо црево – апендицит
 • Оперативен третман на синус пилоноидалис

Васкуларна хирургија:

 • Реконструкции на артерии на периферниот артериски систем (реконструкција со тромбендаректомија на заедничка, површна и длабока феморална артерија)
 • Реконструкции и тромбендаректомии на каротидните артерии
 • Оперативен третман на туморозни формации во предел на вратот
 • Феморо-поплитеално премостување со васкуларен графт
 • Феморо-поплитеално премостување со автологна ВСМ
 • ФОГРАРТ емболектомија на артерии на долни екстремитети
 • Реконструкции со пач пластика на артерии на долни екстремитети
 • Екстранатомски бајпас
 • Оперативен третман на варикозитети на долни екстремитети

Васкуларни пристапи:

 • Креирање на АВФ (артериовенска фистула) на надлактица кај пациенти на хемодијализа
 • Креирање на АВФ (артериовенска фистула) на подлактица кај пациенти на хемодијализа
 • Креирање на АВФ со транспозиција на базилична вена
 • Затворање на АВФ
 • Аневризмектомија

Поле на посебен интерес

Натколени/потколени/шопард ампутации на стопало 100%
Оперативен третман на бенигни и малигни тумори на дојки 100%
Tретман на туморозни формации во други регии на телото 100%
Реконструкции на артерии на периферниот артериски систем 100%

12.2018 - Bо тек

Специјалист по општа хирургија во Општа болница Еуроиталиа, Скопје

02.2018 - 12.2018

Специјалист по општа хирургија во Medica Istanbul Hospital, Тетово

2012 - 2018

Специјалист хирург во Специјална болница за хируршки болести “Филип Втори“

06.2010 - 03.2012

Асистент во оперативен блок во Аџибадем Систина, Скопје

10.2009 - 03.2010

Асистент во оперативен блок во Прва Приватна Општа Болница Ре-Медика, Скопје

11.2009

Асистент во оперативен блок - Градска Општа Болница ”8-ми Септември”, Скопје

03.2009 - 10.2009

Асистент во ангиографска сала во ЈЗУ Клиника за Кардиологија, Скопје

04.2007 - 02.2009

Доктор на медицина и Асистент во операциона сала во Специјална болница по Кардиохирургија “Филип Втори“, Скопје

11.2005 - 03.2007

Доктор на медицина во Поликлиника НЕУРОМЕДИКА, Скопје

 • Лекарска комора
 • Црвен крст на град Скопје
 • Здружение на Кардиоваскуларни хирурзи, Скопје

2018 - Во тек

Субспецијализација по васкуларна хирургија

11.11.2018 - 17.11.2018

Активен учесник на Семинар по кардиоваскуларна хирургија во Салзбург, Австрија

25.07 - 29.07.2016

Активен учесник на Меѓународна школа за современ третман на хронични рани во Грац, Австрија

29.08 - 04.09.2010

Активен учесник на Семинар по Кардиохирургија во Салзбург, Австрија

10.2009

Специјализација по Општа хирургија

09.2005 - 09.2006

Претседател на Основна Организација на Црвен Крст на Медицински Факултет, Скопје

07.2005 - 09.2005

Помлад асистент на Проект “Медицинско-психолошка поддршка на деца со вродени срцеви маани и нивните семејства” во организација на ПЗУ “Филип Втори” и Црвен Крст на Македонија

09.2001 - 09.2006

Организатор на крводарителски акции

11.2004

Активен учесник на Семинар за прва медицинска помош во организација на Црвениот Крст на град Скопје и Црвен Крст на Македонија, Еинбек, Германија

1997 - 2005

Медицински Факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

1993 - 1997

Д.С.М.У “Д-р.Јован Калаузи“, Битола

1985 - 1993

Основно образование во Мала Преспа, Р.Албанија

Закажете преглед

Hi, How Can We Help You?