Open
 • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
 • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Д-р Бранкo Блажевски

Д-р Бранкo Блажевски

Специјалист по Неврохирургија
 • :
  Над 400 отворени операции на лумбална дискус херниа
 • :
  Над 50 отворени операции на вратна дискус херниа
 • :
  Над 35 отворени операции на лубална спинална стеноза

Профил

Д-р. Бранкo Блажевски е врвен специјалист по неврохирургија со долгогодишно искуство. Има стручно усовршување и престој во Германија, Хрватска, Србија и Турција од областа на MISS (Minimal invasive spine surgery). Сертифициран е од страна на Д-р. Роберт Сафтиќ, Хрватска од областа на MISS. Дополнително, едуциран е во Германија од областа на примена на медицински озон како комплементарна метода во лечење на разни видови заболувања. Д-р. Блажевски има одбрането докториска дисертација од областа на оперативниот третман на лумбална дискус херниа.

Достапни здравствени услуги

 • Неврохируршки преглед
 • Преглед на `рбетен столб
 • Консултативен неврохируршки преглед
 • Мах со ОЗОН- еден третман
 • Мах со ОЗОН-ПАКЕТ од 10 третмани
 • РИ со ОЗОН- еден третман
 • МиАХ со ОЗОН – еден третман
 • Апликација на ОЗОН во МУСКУЛАТУРА- еден третман
 • Апликација на ПРП
 • Апликација на ПРП со хијалурон
 • Апликација на ОЗОН во ив зглоб, едно ниво- LUMBAGO
 • Апликација на ОЗОН во ив зглоб, две нивоа – LUMBAGO

Поле на посебен интерес

Озон дискус декомпресија 100%
Третман на lumbar facet syndrome / LUMBAGO со озон 100%
Отворена операција на лумбална дискус хернија во локална/регионална анестезија 100%
PLLD - Перкутана ласер диск декомпресија 100%
Тотална едноскопска трансфораминална дискектомија 100%

01.03.2019 - Во тек

Специјалист Неврохирург во Општа болница Еуроиталиа, Скопје

01.09.2018 - 01.02.2019

Специјалист Неврохирург во Приватна Клиника “Жан Митрев“, Скопје

01.01.2017 - 28.02.2017

Специјалист Неврохирург во Ре-Медика, Скопје

01.09.2016 - 15.10.2016

Специјалист Неврохирург во Приватна Клиника “Жан Митрев“, Скопје

1996 - 2014

Специјалист Неврохирург на Клиниката за Неврохирургија, Скопје

1992 - 1996

Специјализант по неврохирургија во Медицински Центар, Битола

1988 - 1992

Лекар по општа пракса во Службата за Итна медицинска помош, Битола

1987 - 1988

Лекар по општа пракса во Медицинскиот центар, Битола

 • Македонско лекарско друштво (MLD)

2016

Стручно усовршување од областа на минимална инвазивна спинална хирургија во Приватна болница за неврохирургија, Хрватска

Октомври - Ноември 2014

Стручно усовршување од областа на неврохирургија на Dietrich Bonhoeffer Klinik fur Neurochirurgie, Neubrandenburg, Германија

2011

Професионално усовршување од областа на неуроендоскопија на Институтот за неврохирургија во Белград, Србија

2011

Доктор на медицински науки на Медицинскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

Април - Мај 2008

Професионално усовршување од областа на тумори на третата комора на мозокот на Институтот за неврохирургија, Србија

2008

Учество на 14. International workshop for Endoscopic Neurosurgery training course for neurosurgeons, Белгија

Април - Мај 2007

Професионално усовршување од областа на неуроендоскопија на Институтот за неврохирургија, Србија

1998

Специјализација по неврохирургија на Медицинскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

1985

Медицински факултет на Универзитетот во Белград

Закажете преглед

Hi, How Can We Help You?