Open
  • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
  • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Мисија и визија

Мисија и визија

Нашата мисија е да развиеме нови иновативни начини преку кои ќе поттикнеме создавање на поздрави генерации.
Да го подобриме квалитетот на животот на сите граѓани. Да се издвоиме како лидер во ремоделирање на македонското здравство и да прераснеме препознатливи по ентузијазмот и посветеноста на нашиот персонал и соработниците  во обезбедување на квалитетна здравствена заштита достапна за сечиј џеб.

Наша  ВИЗИЈА е  да го подобриме квалитетот на здравствената нега за СИТЕ пациенти и тоа преку :

  • едуцирање на истите за нивното здравје на начин што и тие понатаму ќе прераснат во наши сојузници во самата грижа;
  • поставување во пракса на систем во кој пациентот навистина е секогаш во централен фокус;
  • промовирање на отворена комуникација која ги зајакнува односите меѓу вработените и пациентите и овозможува вклученост на целиот персонал а со тоа и континуирана тимска работа;
  • создавање на корпоративна средина која ги охрабрува и поддржува иновативните идеи, безбедноста во третманите, креативноста и новите трендови и достигнувања во областа на медицината;
  • воведување на култура на здравствена нега полна со љубов, хуманост, емпатија и максимална почит кон болниот;
  • предвидување на предизвиците кои ги носи утрешниот ден и преку всадување на политика во која здравствената превенција игра клучна улога во зачувување на човековото здравје и благосостојба.

НАШИОТ
ПРИОРИТЕТ И МИСИЈА СТЕ ВИЕ!

ПОЧИТ и ЉУБЕЗНОСТ – во срцевината на нашите вредности.

НИЕ се грижиме за луѓето како за свое семјество.

Во ЕУРОИТАЛИА Општа Болница – ќе Ве освоиме со ЉУБЕЗНОСТА, со насмевката и со желбата да Ви обезбедиме секогаш позитивно искуство. Секој наш клиент, без оглед на неговата верска припадност, пол или националност – во нашата болница добива третман и нега полн со ПОЧИТ, максимална ДИСКРЕЦИЈА, комплетна ИНФОРМИРАНОСТ во врска со сите медицински процедури и пред се ИСКРЕНА и ОТВОРЕНА комуникација со нашиот тим.

Тука сме да бидеме до Вас и да Ве ислушаме секогаш кога тоа Ви е потребно!

КВАЛИТЕТ во се' што правиме

Со примена на ЕВРОПСКИТЕ стандарди во работењето  и со поставување на пристап целосно ориентиран кон пациентот – нашата здравствена структура е единствената во државата која нуди европска грижа за Вашето здравје по најповолни цени.

КВАЛИТЕТ е во основата на сите наши третмани и медицински процедури. Секојдневно се залагаме да поставиме повисоки стандарди во работењето во полето на здравството со примена на најнова технологија и искуство со цел да добиеме поефикасна нега  достапна за секој џеб, која во исто време придонесува да развиваме нови иновативни начини за да поттикнеме создавање на поздрави генерации.

БЕЗБЕДНОСТ во сите сегменти на здравствената дејност

ЕУРОИТАЛИА Општа болница е синоним за беспрекорна безбедност, хигиена и чистота. Сите медицински процедури се вршат во безбедна, пријатна и клинички стерилна средина со сила на персонал кој поседува долгогодишно искуство во својата специјалност и користи најсовремени методи и медицински апаратури за да достави најадекватна нега во право време и на право место. Во нашата болница исто така практикуваме култура на безбедност која се заснова на транспарентност и отвореност.
Наша должност е да ги згрижиме сите пациенти на најадекватен начин, а со тоа да им обезбедиме побрзо закрепнување и буквално максимална безбедност во сите сегменти на лекувањето.

ПОСВЕТЕНОСТ и ЉУБОВ кон работата

Токму овие две нешта се оние кои не издвојуваат значајно од останатите приватни здравствени установи. Цврсто сме уверени дека ефикасноста на еден колектив се постигнува кога тој е изграден од тим кој својата професија ја работи со љубов и  целосно е посветен кон работата. Тука во ЕУРОИТАЛИА Општа болница – посветеноста и тимската работа ја одредуваат нашата иднина. Во нашата установа несебично ќе Ви се посветиме и ќе пристапиме кон Вас како кон член на семејство, пружајќи Ви целосна поддршка доколку имате било каква причина за загриженост.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Во ЕУРОИТАЛИА Општа болница ги користиме најсовремените технологии и најнапредните техники за постигнување на најдобрите резултати во најкраток можен рок. Врвни имиња од доменот на медицинска опрема се наши соработници, меѓу кои и американскиот бренд – General Electric – водечка компанија, со репутација на неприкосновен лидер во својот домен на светско ниво. Будно ги следиме сите европски и светски новитети и трендови во медицинската технологија и континуирано се надоградуваме со нови машини. Целта на нашата здравствена установа е задоволување на потребите на нашите пациенти преку доведување на најиновативните и најефективните медицинско докажани третмани по прифатлива цена.

ЕКСПЕРТИЗА во работењето

Со стремеж да бидеме лидер во полето на здравството, нашата општа болница преферира да вработува само експерти за кои веруваме дека се меѓу најдобрите во својата област. Нашите доктори се висококвалификувани професионалци, секогаш отворени за меѓусебна соработка со колегите од другите здравствени центри. Инвестираме во човечките ресурси со континуирано доедуцирање на нашите кадри, посета на семинари, медицински конгреси и технички обуки бидејќи само така ќе можеме да достигнеме и одржиме европско квалитетно здравство. Ние сме болница која исто така се залага да даде приоритет и поддршка на младите практиканти и специјализанти од сите гранки на медицината – кои се идните мотори на оваа институција.

Hi, How Can We Help You?