Open
  • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
  • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Време за посета

Време за посета

Доколку сакате да посетите пациент во нашата установа тоа можете да го направите во интервалот од 14 до 15 часот.

По влегувањето во болницата задолжително пријавете се на приемниот пулт. Нашиот персонал ќе Ви даде насоки и ќе ја организира Вашата посета.

За време на посетата дозволено е до двајца посетители одеднаш по пациент, се со цел да не се наруши мирот и редот во установата и заради заштита од ширење на инфекции и заразни болести.

Доколку постои опасност од пренесување на инфекции или заразни болести посетата може да се ограничи на еден или ниеден посетител по пациент.

Исто така од особено значење е да внимавате на личната хигиена. Доколку не се чувствувате добро и имате нарушена здравствена состојба Ве молиме одложете ја посетата.

За да се намали ширењето на инфекции Ве молиме следете ги наведените инструкции:

  • пред посетата задолжително измијте ги рацете ( диспанзерите за дезинфекција можете да ги забележите на секој оддел, истите можете да ги искористите за дезинфекција на вашите раце);
  • за да се намали ширењето на инфекции Ве молиме не седнувајте на болничките кревети во текот на посетата;
  • внесување на цвеќиња не е дозволено поради ризик од ширење на инфекции;
  • внесувањето на храна и пијалоци е строго забрането;
  • Секој пациент кој е згрижен во нашата установа добива болничка храна од установата и истата е изготвена според неговата моментална дијагноза и лекување. Секоја конзумација на храна која е надвор од предвиденото мени може да придонесе до негативни влијанија врз состојбата на пациентот!
Hi, How Can We Help You?