Open
 • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
 • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Д-р Фросина Џимревска

Д-р Фросина Џимревска

Специјалист по Интерна медицина
 • :
  Извршени повеќе од 1000 ехокардиографски прегледи
 • :
  Направени над 500 ЕКГ и АБП 24 часовни холтер мониторинзи
 • :
  Преку 300 направени Коронарни Стрес тест прегледи

Профил

Покрај богатата листа на стручни вештини особено во областа на Кардиологијата, Д-р Фросина Џимревска има активно учество на разни сесии и конгреси од областа на интерната медицина. Со своето долгогодишно искуство третира широк спектар на интернистички заболувања, како и рано откривање на остеопороза кај сите возрасни групи.

Достапни здравствени услуги

 • Интернистички преглед со ехокардиографија
 • Контролен интернистички преглед со ехокардиографија
 • Прв интернистички преглед
 • Контролен интернистички преглед
 • Консултативен преглед
 • Ехо на тироидна жлезда
 • Ехо на еден орган
 • Ендокринолошки преглед
 • Проширен ендокринолошки преглед (со едукација за апликација на инсулинска терапија)
 • Дводимензионална ехокардиографија
 • ЕКГ
 • Доплер на артериски крвни садови (нозе или раце)
 • Доплер на венски садови (нозе или раце)
 • КСТ ЕКГ со оптеретување
 • Холтер ЕКГ за 24 часовно
 • Трансезофагијална ехокардиографија
 • Ехокардиографија со оптеретување
 • Спирометрија

Поле на посебен интерес

Трансторакална ехокардиографија 100%
24 часовен ЕКГ и АБП холтер мониторинг 100%
Коронарен стрес тест 100%

2018 - Во тек

Специјалист по Интерна медицина во Општа болница Еуроиталиа, Скопје

2016 - 2017

Специјалист по Интерна медицина во Приватна Клиника “Жан Митрев”, Скопје

 • Македонската Лекарска комора
 • Здружение на интернисти на Македонија

2018

Специјалната обука за дензитометрија на Универзитетската Клиника за Ортопедија во Скопје

2011 - 2015

Специјализација по интерна медицина, Универзитет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

1997 - 2004

Медицински факултет, Универзитет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

1993 - 1997

Гимназија “Гоце Делчев“, Куманово

Закажете преглед

Hi, How Can We Help You?