Open
  • ул. 1 број 105 А Петровец, 1000 Скопје
  • 24/7 дежурна служба. Без гужви и чекање.

Број 1 Болница

во Македонија и на Балканот

Европски стандарди

Квалификуван кадар

Прегледај резултати онлајн

Задоволни пациенти
Информации на : +389 (0)2 5110 115

Подготовка пред преглед

Подготовка пред преглед

Пред да дојдете на закажаниот термин не заборавајте да ги проверите деталите за истиот.

  • Контактирајте не’ доколку не можете да пристигнете на истиот, или доколку не сте сигурни за времето и денот на закажувањето, нашите оператори Ви стојат на располагање
  • Осигурајте се дека сте оставиле точни информации за контакт во текот на закажувањето.
  • Пристигнете 10 мин пред закажаниот термин, за да можете навремено да се пријавите на приемниот пулт.
  • Доколку земате некакви лекарства или примате некаква посебна терапија, Ве молиме да го известите надлежниот доктор.
  • Доколку имате закажано здравствена услуга – преглед кој е од посложен тип Ве молиме да се информирате како правилно да се подготвите за иститот.
  • При одредени специфични прегледи неопходно е да бидете гладни и жедни како би се добиле поуспешни податоци при дијагностиката. Ве молиме кога закажувате преглед да се обратите по ова прашање на нашите оператори кои ќе Ви дадат најдобри совети и инструкции.
  • Пациентите кои треба да извршат компјутерска томографија или магнетни снимања со контраст мора да бидат гладни или последниот оброк да биде 3-4 часа пред снимањето.
  • За лабораториските анализи се препорачува да се извршат наутро, пред да внесувате храна и течности. Не заборавајте дека и најмалото количество на кафе со шеќер ќе придонесе до пореметување на нивото на шеќери во крвта и ќе даде не доволно прецизна слика за вашата состојба.
Hi, How Can We Help You?